Pusiau automatiniai kavos aparatai
Pusiau automatiniai kavos aparatai suteikia galimybę pilnai kontroliuoti kavos paruošimo procesą, yra paklausūs dėl prieinamos kainos, be to tai yra geriausias būdas paruošti tikrą espresso. Tokią techniką labiausiai vertina profesionalūs barista, gurmanai, kavinės ir restoranai, kuriuose patiekiama pagal autorinius receptus pagaminta kava. Automatinė įranga klasikinio espresso išvis negamina, jis tiesiog neatitinka standartų, kuriuos sukūrė Italijos espresso standartizavimo institutas. Kava yra ruošiama naudojant vandens garus, kurie praeina per suformuotos kavos tabletės sluoksnį. Gaminant kavą barista nustato pupelių malimo laipsnį kiekvienam receptui, suspaudžia kavą į rankenėlę ir suformuoja tabletę. Espresso kokybei įtakos turi ne tik naudojamų kavos pupelių kokybė ar kavos aparato techninės savybės, bet ir baristos įgūdžiai. Pusiau automatiniai kavos aparatai – puikus pasirinkimas profesionaliems ir namų baristoms, barams, kavinėms bei visiems mėgstantiems dalyvauti kavos ruošimo procese.
-
TOP
Kavos aparatas Rancilio “Silvia Silver”
689.00 € Į krepšelį -
Kavos aparatas Rancilio “Silvia Black”
679.00 € Į krepšelį -
Kavos aparatas Rancilio “Silvia White”
749.00 € Į krepšelį -
Kavos aparatas Rancilio “Silvia Pro X Black”
1,699.00 € Į krepšelį -
Kavos aparatas Rancilio “Silvia Pro X Pink”
1,699.00 € Į krepšelį -
Kavos aparatas Rancilio “Silvia Pro X Silver”
1,699.00 € Į krepšelį -
Rancilio BS 50 stalčius – kavos tirčių dėžutė Rocky ir Silvia
119.00 € Į krepšelį
Kaip išsirinkti pusiau automatinį kavos aparatą
Dėmesį reikia atkreipti į boilerius bei PID kontrolę, į tai, ar yra įmontuotas kapučinatorius ir ar yra puodelių pašildymo funkcija. Jūsų pasirinkimui platus, virš 35 modelių, pusiau automatinių kavos aparatų asortimentas – suberkite šviežiai maltą kavą į rankenėlę, suspauskite ir po kelių akimirkų galėsite mėgautis puikiu espresso. Įsigykite pusiau automatinį kavos aparatą iš profesionalų ir ragaukite gurmaniškai paruoštą kavą kasdien!
Ką verta žinoti apie pusiau automatinius kavos virimo aparatus
Boleriai ir PID kontrolė. Espresso ruošiamas praleidžiant aukšto slėgio garus per kavą. Didžioji dauguma namų kavos virimo aparatų turi vieną boilerį. Tai ir pigiau, ir užima mažiau vietos. Kai kurie kavos gurmanai mano, kad tai ne visada teigiamai veikia skonį. Daugumai kavos žinovų, taip pat mokymui geriau pradėti nuo aparato su vienu boileriu. Vieno boilerio aparatas gali būti ir idealus pasirinkimas biurui. Taigi biudžetinius espreso modelius galima suskirstyti į: vieno ir dviejų boilerių kavos aparatus. Vanduo espresso paruošimui neimamas iš boilerio, jis teka magistralėje, kontaktuodamas su jo sukurta temperatūra. Taip pat boilerio vanduo naudojamas vandeniui virti (pavyzdžiui, arbatai ruošti) ir garams gaminti. Problema yra ta, kad jei vanduo iš boilerio buvo paimtas garui ar vandeniui, tai siurbliai pumpuos naują, šaltą vandenį, o boilerio temperatūra nukris. Kitas espresso gaus kitokios temperatūros vandenį nei ankstesnis ir bus kitokio skonio. Espresso kavos aparato lygis yra būtent tai, kas garantuoja vienodą rezultatą. Vis dėlto idealus dizainas būna tada, kai yra vienas espreso boileris ir vienas vandens ir garų boileris, o pačioje mašinoje yra PID konrolė. Espresso boilerio vanduo tada visada patikimai perteiks vandens, naudojamo tiesiogiai gėrimui ruošti, temperatūrą. Tačiau Jums pilnai pakaks vieno boilerio jeigu tai yra namų ar biuro aparatas ir kava nėra gaminama po 100 puodelių per valandą.
Kapučinatorius. Jei jums labiau patinka kapučino ar latte, jums reikės įmontuoto kapučinatoriaus. Be jo nepavyks sukurti nepakartojamų askominių pieno putų.
Puodelių pašildymo funkcija. Norint paruošti gerą kavą, puodelį reikia pašildyti. Kai kuriuose kavos aparatų modeliuose tokia galimybė yra – specialus padėklas sušildo indus iki reikiamos temperatūros.
Profesionalias paslaugas kavinėms ir restoranams teikiame nuo 2007 metų, turime įrangos aptarnavimo centrą bei serviso tarnybą. Atstovaujame Belgijos kavos gamintoją – MIKO, kuris sukaupė virš 200 metų kavos maišymo bei skrudinimo patirtį, tad visas paslaugas galėsite gauti iš vienų rankų.
Pusiau automatinių kavos aparatų FAQ
Tai prieinama kaina, galimybė pasigaminti tikrą espresso kavą bei eksperimentuoti su receptais. Automatiniai kavos aparatai tikro klasikinio espresso išvis negamina ir yra brangesni. Tikras klasikinis espresso yra gaminamas tik rankiniu būdu.
Visiems, kas mėgsta tikrą espresso – kavos megėjams, biurams, nedidelėms kavinėms, barams ir užkandinėms.
Atkreipkite dėmesį į tai ar yra kapučinatorius, puodelių pašildymas bei temperatūros kontrolė. Tik kapučinatoriaus pagalba galėsite pagaminti tikrą askominę putą ir tik temperatūros kontrolė užtikrina rezultato pastovumą.
Tokio varianto tikrai pakaks jeigu negaminate po 100 puodelių per valanadą. Šis variantas yra pigesnis – puikus pasirinkimas namams, biurui, taip pat tinka nedidelei kavinei ar barui.